INGREDIËNTEN

3 kalfsschnitzels

Bloem

Ei

100 gram kruidenpaneermeel

400 gram rode bieten (gekookt)

■ 2 stronkjes witlof

■ Krulsla

Halve rode ui

■ 1 appel

■ 5 augurken

1 eetlepel natuurazijn

■ 1 eetlepel mosterd

■ Peterselie en/of bieslook

■ 4 eetlepels mayonaise

■ Sap van een halve citroen

■ Bakboter

Zout en peper

AAN DE SLAG

Rasp de rode bieten en snijd de ui, appel en augurken fijn. Meng deze ingrediënten in een kom. Meng de azijn en mosterd voor de basis van de dressing en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de dressing over de salade en meng het geheel goed door elkaar.

Maak citroenmayonaise door de sap van de citroen te mengen met de mayonaise.

Bestrooi de kalfsschnitzels aan beide kanten met zout en peper en snijd in reepjes. Klop het ei los. Doe de schnitzelsreepjes in een kom en bestrooi met bloem, voeg vervolgens het ei toe en tot slot het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan.

Verhit de bakboter in een pan. Bak de schnitzelreepjes op middelhoog vuur aan beide kant in 3 á 5 minuten gaar. Haal vervolgens de reepjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Haal 12 hele blaadjes witlof van de stronk en verdeel over vier borden. Spuit naast elk blaadje witlof een toefje citroenmayonaise. Voeg de bietensalade toe in het midden van het bord. Garneer met krulsla, vervolgens de schnitzelsreepjes en maak het gerecht af met fijngesneden peterselie en/of bieslook.