INGREDIËNTEN

2 kalfshaas medaillons

300 gram paddenstoelen

2 eetlepels grove mosterd

50 milliliter kookroom

50 gram roomboter

■ Peterselie

■ Bakboter

Zout en peper

AAN DE SLAG

Haal de kalfshaas medaillons een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Snijd ondertussen de paddenstoelen en hak de peterselie fijn.

Dep de kalfshaas voor het bereiden droog met keukenpapier. Breng het vlees op smaak met zout en peper. Verhit bakboter in een pan en laat goed bruin worden. Bak de kalfshaas +/- 5 minuten per kant op hoog vuur goudbruin en voeg tijdens het bakken de roomboter toe. Laat het vlees na het bakken 5 minuten rusten in aluminiumfolie.

Bak in de overbleven jus de champignons in 3 minuten gaar. Voeg de mosterd toe en laat de mosterd oplossen. Voeg als laatste de kookroom toe, breng op smaak met zout en peper en meng de saus goed door.

Serveer de kalfshaas met de paddenstoelensaus en maak af met peterselie.

SERVEERTP

Maak het gerecht af met een frisse salade.