INGREDIËNTEN

Kalfspicanha

6 eetlepels traditionele olijfolie

5 eetlepels rode wijnazijn

1 rode peper

1 ui

2 tenen knoflook

■ 1 eetlepel gedroogde oregano 

25 gram bieslook

■ 30 gram peterselie

Zout en peper

AAN DE SLAG

Steek de barbecue aan en breng op temperatuur van 160 á 170 graden met gesloten deksel. Snijd de vetrand van de kalfspicanha diagonaal (ruitvorm) in en breng op smaak met zout en peper. Door het insnijden van de picanha, wordt het vlees gelijkmatig gaar.

Leg vervolgens de kalfspicanha, met de vetrand naar boven, op de barbecue en laat het vlees ongeveer een uur garen met gesloten deksel. De picanha hoeft niet omgedraaid te worden.

Maak in tussentijd de chimichurri. Verwijder het steeltje van de rode peper. Pureer met een staafmixer de rode peper, olijfolie, rode wijnazijn, peterselie, oregano en knoflook tot een geheel. Snijd de ui en bieslook fijn, meng door de chimichirri en breng op smaak met zout en peper.

Draai na ongeveer 55 minuten de picanha om met de vetrand naar beneden. Laat het vlees voor +/- 5 minuten garen voor een mooie kleur.

Haal de picanha van de barbecue, zodra de kerntemperatuur 55 graden is. Laat het vlees een aantal minuten rusten. Snijd vervolgens in dunne plakken en serveer met de chimichurri voor een lekkere smaakcombinatie.