INGREDIËNTEN KALFSGEHAKTBALLEN

500 gram kalfsgehakt

1 ei

6 eetlepels kruidenpaneermeel

1 theelepel kerriepoeder

1 theelepel mosterd

1 eetlepel curry

 Peterselie

■ Zout en peper

Bakboter

INGREDIËNTEN STAMPPOT

500 gram spruiten

750 gram aardappelen vastkokend

150 gram spekjes

1 ui

Blokje ongezouten roomboter

½ theelepel nootmuskaat

Zout en peper

AAN DE SLAG

Doe het gehakt in een kom, voeg het ei toe en kneed door elkaar. Voeg vervolgens de kruidenpaneermeel, zout, peper, kerriepoeder, mosterd en fijngesneden peterselie toe. Kneed het geheel goed door elkaar. Verdeel het gehakt in 12 porties en vorm 12 ronde gehaktballetjes.

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 minuten gaar. Maak ondertussen de spruitjes schoon en kook de laatste 10 minuten met de aardappelen mee.

Verhit de bakboter in een pan. Bak de gehaktballetjes goudbruin op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de curry toe voor een extra lekkere jus. Laat het geheel op laag vuur 15-20 minuten doorgaren. De gehaktballetjes regelmatig omdraaien.

Snijd de ui fijn. Bak de spekjes knapperig en voeg na een minuut de fijngesneden ui toe.

Giet de aardappelen en de spruiten af, vang het kookvocht op en stamp fijn met de pureestamper. Maak de stamppot smeuïg met een klontje roomboter en het kookvocht en breng op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel zout. Voeg tot slot de spekjes en ui toe.

Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg in aluminiumfolie om ze warm te houden. Voeg vervolgens 100 milliliter warm water toe voor een lekkere jus.

Maak het bord op met de stamppot, gehaktballetjes en de jus.