INGREDIËNTEN
■ 2 kalfshaas medaillons
■ 300 gram roseval aardappeltjes
■ 75 gram cherrytomaatjes
■ 75 gram groene asperges
■ 150 gram kastanjechampignons
■ 1 ui
■ 2 teentjes knoflook
■ Rozemarijn
■ Peterselie
■ Olijfolie
■ Zeezout en peper
■ Bakboter
AAN DE SLAG
Haal de kalfshaas medaillons een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de roseval aardappeltjes en snijd de knoflook in grove stukken. Doe de aardappeltjes en knoflook in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Voeg zeezout en rozemarijn toe. Bak de aardappeltjes in ongeveer 30-40 minuten goudbruin in de oven.
Snijd de peterselie fijn, de ui in halve ringen en de kastanjechampignons in kwarten. Zet de gesneden groenten apart.
Doe de groene asperges en trostomaten in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en voeg zeezout toe. Plaats de ovenschaal met groenten ongeveer 20 minuten in de oven.
Dep de kalfshaas voor het bereiden droog met keukenpapier. Breng het vlees op smaak met zeezout en peper. Verhit bakboter in een pan en bak de kalfshaas 4 minuten per kant op hoog vuur goudbruin. Laat het vlees na het bakken een 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Verhit ondertussen in een andere pan bakboter en bak de uienringen op middelhoog vuur, voeg na een minuut ook de champignons toe.
Serveer de roseval aardappeltjes, groene asperge met trotstomaten en de kalfshaas op een bord. Verdeel de uien en champignons over het kalfsvlees en maak het gerecht af met fijngesneden peterselie.